Je fungeert als een spin in het web tussen interventiepartners en de betrokkene. Weet hierbij dat sommige casuïstiek een lange adem kost. Je kunt omgaan met (onverwachte) hectiek en werkdruk, kan op korte termijn inzetbaar zijn voor urgente gevallen. Naast dat je over culturele en politieke sensitiviteit beschikt, ben je in staat om een professionele nabijheid met de doelgroep te creëren. Je kan out of the box denken als interventies niet goed werken. Vanzelfsprekend beschik je over een goede kennis van de sociale kaart en een breed netwerk. Je benadert (proactief) cliënten en interventiepartners. Goed kunnen plannen en organiseren zijn eveneens belangrijk.
Daarnaast beschik je over:
- hbo werk- en denkniveau;
- kennis en ervaring met vraagstukken op het gebied van multi-problematiek;
- operationele kennis op het gebied van Inkomensondersteuning is een pré;
- ervaring met de doelgroep met een licht verstandelijke beperking, psychiatrie, verslaving, en/of huiselijk gewelde;
- een Rijbewijs B. Er is een leenauto beschikbaar;
- ervaring met de participatiewet
Wat bieden wij?
Een afwisselende functie waar een beroep wordt gedaan op je flexibiliteit en inlevingsvermogen. Alles in een prettige werksfeer en een open cultuur. Jouw werkomgeving is uitstekend te bereiken met het OV en het strand is altijd vlakbij, maar we geven je ook de mogelijkheid om thuis te werken.
Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je:
- een salaris van minimaal € 2.865,- en maximaal € 4.208,- bruto per maand (salarisschaal 9), op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
- een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden.
Ook kun je rekenen op een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:
- Diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
- Opname in het ABP-pensioenfonds
- Een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering
- Een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het stadhuis.
Wie zijn wij?
Bureau Nazorg is opgericht om invulling te geven aan de gemeentelijke verantwoordelijkheid om Haagse (ex)-gedetineerden te helpen op diverse leefgebieden om daarmee recidive te verminderen/voorkomen. Dit doen we door de omstandigheden te veranderen met o.a. het doel daarmee ook het gedrag te veranderen. Verder willen we graag dat elke Haagse burger zinvol en naar vermogen in de maatschappij kan participeren. Dit kan doordat we weten wat een cliënt wil en weten wie een cliënt is. Bureau Nazorg heeft ook als taak het signaleren van behoeften & knelpunten versus het bestaande aanbod rondom deze doelgroep.
Wij richten ons op volwassen (ex-)gedetineerden die zich na hun detentie in Den Haag gaan vestigen en begeleiden en ondersteunen hen op zes zogenaamde leefgebieden: identiteitsbewijs, huisvesting, werk en inkomen, schulden, sociaal netwerk en zorg. Om de hulpvraag van (ex-) gedetineerden en het bijpassende zorgaanbod aan elkaar te koppelen werken we nauw samen met de cliënt en de verschillende organisaties zoals de penitentiaire inrichtingen, zorginstellingen en reclassering.
Meer weten
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Michelle Rocha (Hoofd Bureau Nazorg) via telefoonnummer 06-15470427.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Extra informatie
- Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.
- Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
- Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure.