Waar zou jij als senior planoloog het liefst willen werken? In een historisch-deftige stad met grootstedelijke planologische uitdagingen, en toch net klein genoeg om die te kunnen overzien? Of in een dynamisch dorp, met een heel eigen karakter, al even bekend in Nederland en ver daarbuiten? Kies voor het beste van 2 werelden: kies voor de gemeenten Haarlem en Zandvoort.
Natuurlijk zijn er meer redenen om als senior planoloog over te stappen naar de hoofdstad van Noord-Holland. Het realiseren van duizenden woningen bijvoorbeeld. Lastig genoeg, zeker in het dichtbevolkte en -bebouwde Haarlem. Het is echt zoeken naar gaatjes. Tegelijkertijd wil je je stad goed bereikbaar houden en mooier, duurzamer en leefbaarder maken. We zijn benieuwd naar jouw ideeën daarover! Ook een interessant aspect van je functie: je krijgt een coördinerende rol in de vakgroep Planologie. Jij verdeelt het werk dat binnenkomt, bent aanspreekpersoon voor collega’s van andere vakgroepen en afdelingen, en wordt betrokken bij alles wat er in de gemeente leeft op het gebied van ruimtelijke ordening. Krijg je al een beeld? Laten we je belangrijkste verantwoordelijkheden op een rijtje zetten:
- je bent coördinator en werkverdeler van de vakgroep Planologie, coacht junior planologen, en speelt een voortrekkersrol bij het uitbouwen van de vakgroep in verband met de Omgevingswet.
- je maakt belangen binnen en buiten je vakgroep inzichtelijk, verbindt ze, en kiest vervolgens wat het beste is voor de stad Haarlem of het dorp Zandvoort.
- je stelt langetermijnvisies en -strategieën op planologisch gebied op, in samenhang met alle andere beleidsvelden die het ruimtelijk domein raken.
- je neemt deel aan het ontwikkelzonesoverleg (voor de nieuwe woningen zijn 8 ontwikkelzones vastgesteld), spreekt je uit op kennisdelingsbijeenkomsten, en wisselt van gedachten met de stadsarchitect.
Ambitieus Haarlem
Gemeente Haarlem staat in dienst van zo’n 170.000 inwoners. Daarnaast zijn het bestuur en de organisatie van Zandvoort in 2018 bij die van Haarlem gevoegd. Dat betekent dat er nog eens 21.000 inwoners op de kwaliteiten van de organisatie rekenen. Met zo’n 1.400 medewerkers zijn we een relatief grote organisatie. De 3 kernwaarden van gemeente Haarlem zijn betrokken, bevlogen en open. Collega’s zijn betrokken bij de gemeente, bij elkaar en elkaars werk. Iedereen is bevlogen en wil het graag goed doen. De ambities zijn hoog. Door de open cultuur gaat iedereen graag in gesprek met burgers én met elkaar. Feedback geven kan én moet om de organisatie als geheel te blijven verbeteren.
De afdeling Omgevingsbeleid bundelt de deskundigheid op het gebied van de ruimte en leefomgevingkwaliteit. De afdeling bestaat uit 50 fte. Onze stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, ruimtelijke ordeningsjuristen, erfgoeddeskundigen, beleidsmedewerkers omgevingskwaliteit en natuurlijk de 6 planologen van jouw vakgroep Planologie werken aan een duurzame toekomst voor de stad. Vanuit de overtuiging dat een gezonde en mooie omgeving mensen gelukkiger maakt. Zowel binnen als buiten werktijd trekken de over het algemeen vrij jonge collega’s veel met elkaar op. Tweemaal per jaar gaan we met z’n allen naar een andere stad in Nederland of het buitenland om inspiratie op te doen én elkaar nog beter te leren kennen. En ondanks dat we het best druk hebben, is de sfeer bij uitstek gezellig en relaxed.