Vacature kenmerken
- Standplaats – Breda
- Contractduur – 1 jaar
- Uren per week – min. 28 – max. 36
- Maandsalaris – min €2,615.00 – max. €3,376.00 (bruto o.b.v. 36 uur)
- Salarisniveau – min. Scale 07 – max. Scale 07
- Niveau – MBO 4
- Vakgebied – Sociaal / maatschappelijk / welzijn; Onderwijs / opleiding
- Vacaturenummer – 43623
- Dienstverband – [[cust_typeDienstverband]] (met eventueel een proeftijd van maximaal 1 maand)???
- Functiegroep – Forensisch Therapeutisch Werker
Ben je mensgericht en maak je gemakkelijk een connectie? Wil je écht iets voor een ander betekenen? Wil je werken met een uitdagende doelgroep binnen de gesloten setting en binnen een dynamische organisatie? Lees dan snel verder, misschien ben jij wel de nieuwe groepsleider op één van de locaties van de RJJI!
In de RJJI verblijven jongeren in de leeftijd van gemiddeld 14 tot 23 jaar. Zij verblijven hier, omdat zij verdacht worden van het plegen van een strafbaar feit of omdat ze hier al voor veroordeeld zijn. In je team werk je nauw samen met andere groepsleiders en (senior) pedagogisch medewerkers, aangestuurd door een afdelingshoofd en een gedragswetenschapper. Samen met je collega’s op de afdeling begeleid je de jongeren om de ontwikkeling van vaardigheden te bevorderen en hiermee de kans op herhaling van delict gedrag te verminderen.
Het werk van een groepsleider bestaat uit verschillende taken. Je draagt zorgt voor een veilig pedagogisch leefklimaat en je handelt hierbij de-escalerend. Hierbij draag je ook bij aan het stabiliseren van de jongeren. Het waarborgen van de dagelijkse routine, de uitgezette structuur en de hygiëne van de leefomgeving van de jongeren is hierbij van groot belang. Daarnaast begeleid je groepsprocessen en neem je initiatief in het organiseren en stimuleren van groepsactiviteiten. Ook geef je uitvoering aan de leer- en behandeldoelen vanuit het perspectiefplan. In dit kader rapporteer je dagelijks over de groepsdynamische ontwikkelingen in het algemeen en de vorderingen van de individuele jongeren in het bijzonder.
Deze taak is leuk, maar ook zeker uitdagend. Onze jongeren hebben vaak veel meegemaakt in hun jeugd en mede hierdoor weinig vertrouwen in anderen en de hulpverlening. Daarnaast verblijven ze niet vrijwillig in onze inrichting. Voor onze jongeren is het daarom vaak moeilijk om open te staan voor behandeling en begeleiding. In het werk als groepsleider ga je elke dag opnieuw het contact aan. Bijvoorbeeld tijdens een individueel gesprek, een spelletje, koken of een wandeling naar onderwijs. Hierbij werk je ook samen met je collega’s en andere disciplines aan de leerdoelen. Regelmatig hebben de jongeren een gesprek met de gedragswetenschapper en ze krijgen therapie of een training aangeboden als dit nodig en passend is. Samen geef je de behandeling vorm. Jongeren hebben een belangrijk netwerk om zich heen die wij graag betrekken bij de behandeling. Als groepsleider ontvang je ouders op de locatie en sta je ouders en andere betrokkenen te woord op de afdeling.
Onze jongeren hebben vaak een complexe problematiek, waardoor ze geneigd zijn om regels of de grenzen van personeel te overschrijden. Op dat moment is het van belang dat je stevig in je schoenen staat en niet hen, maar alleen hun gedrag afwijst. De sfeer kan op de afdeling snel omslaan en als groepsleider is het dan van belang dat je alert en scherp bent op aanwezige signalen. In de bejegening zijn rust, duidelijkheid en respect voor de ander als mens belangrijke waarden.
Wil je meer weten over het werken als groepsleider bij de RJJI. Luister dan naar de podcast van groepsleider Max.
Contactpersonen
Voor meer informatie over deze vacature:
Mevrouw A. Janssen-Goossens
08807-18369
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Shared Service Center DJI, Werving & Selectie
ssc@dji.minjus.nl
08807-54321