"Het doel van een multidisciplinair onderzoek is bepalen wat een gezin nodig heeft en hoe we dat kunnen realiseren."
Functieomschrijving
Bij de Raad voor de Kinderbescherming werken wij binnen onze onderzoeken in multidisciplinair verband samen met raadsonderzoekers en juristen, waarbij de gedragsdeskundige een vakinhoudelijke bijdrage levert vanuit orthopedagogische en psychologische wetenschappelijke kennis en ontwikkelingen.
Je hebt als gedragsdeskundige een belangrijke ondersteunende en adviserende rol binnen de onderzoeken en neemt deel aan de besluitvorming. Daarnaast hou jij je bezig met de volgende taken:
- Je voert diagnostische deelonderzoeken uit wanneer dit in het belang is van het raadsonderzoek
- Je geeft advies en consultatie aan andere disciplines zowel binnen de RvdK als de keten (officier van justitie, rechter, psychiater, hulpverleners). De inhoud van de consultatie gaat veelal over complexe individuele en systemische problematiek, de samenhang en de verschillende risico’s die deze problematiek met zich meebrengt.
- Je draagt bij aan kwaliteits- en deskundigheidsbevordering van de teams op locatie (individueel/ groepsverband)
- Je draagt bij / leest mee met de verslaglegging van raadsonderzoekers op inhoud en kwaliteit
- Je bent sparringpartner voor raadsonderzoekers tbv inhoudelijke casuïstiek
- Je ondersteunt in spoedzaken (veiligheidskaders stellen, inhoudelijke toetsing, adviserend en ondersteunend tbv raadsonderzoekers)
- Je ondersteunt gesprekken met ouders en kinderen door het geven van psycho-educatie;
- Je adviseert en beoordeelt bij de persoonlijkheidsonderzoeken die door de RvdK worden aangevraagd of zijn uitgevoerd door externe bureaus;
- Je adviseert bij en beoordeelt verzoeken tot onderzoek (VTO)
- Je levert een bijdrage aan kennisdeling met ketenpartners om de samenwerking te bevorderen en de professionaliteit van de keten te vergroten
- Je levert een bijdrage aan methodiekontwikkeling, trainingen en beleidsontwikkelingen.