Van maaltijden voor gedetineerden tot een nieuwe fietsenstalling voor de medewerkers van de gevangenis. Gaat het om huisvestings- en facilitaire projecten bij de Dienst Justitiële Inrichtingen en andere rijksdiensten, dan is het Facilitair Bedrijf de dienstverlener. Voor jou als facilitair manager is hier een sleutelrol weggelegd. Als facilitair manager ben jij namelijk eindverantwoordelijk voor de facilitaire dienstverlening in de penitentiaire inrichtingen en andere locaties binnen jouw cluster. Wat speelt er op de locatie, welk beleid is hierop van toepassing en hoe vertaal je dat naar de werkvloer?
Jij houdt het overzicht en bewaakt de budgetten. Je zorgt dat alle operationele processen op rolletjes lopen en voldoen aan de wet- en regelgeving. Dit doe je samen met het team facilitair medewerkers techniek en services. Over de financiële aspecten en natuurlijk over alle onderwerpen op facilitair- en huisvestingsgebied adviseer je het management van het FB DJI en de vestigingsdirecteur van de inrichting.
PI Middelburg en het kantoor van SKC in Vlissingen vallen in jouw cluster. Twee verschillende locaties beide met hun eigen dynamiek. Enerzijds de gevangenis in Middelburg. Jouw facilitaire team ondersteunt hier zowel de medewerker als de gedetineerde. Van de werkomgeving tot de leef afdeling en van de bedrijfscatering tot het onderhoud van het sportveld. De locatie Torentijd is de hoofdlocatie van Penitentiaire Inrichting (PI) Middelburg. De locatie Torentijd bestaat uit de volgende regimes: Huis van Bewaring, gevangenis, Beperkt Beveiligde Afdeling (BBA).
BBA is een nieuwe afdeling in of bij een gevangenis en het politiecellencomplex en anderzijds het kantoor van het Strategisch Kenniscentrum voor Georganiseerde en Ondermijnende Criminaliteit in Vlissingen. Kortweg SKC is dé plek waar de zware criminaliteit een halt toegeroepen moet worden. Er worden geen boeven gevangen, maar er wordt onderzocht hoe criminelen te werk gaan en hoe ze het beste gedwarsboomd kunnen worden.
Het SKC valt onder de verantwoordelijkheid van het Directoraat-Generaal Ondermijning. Het Directoraat-Generaal Ondermijning is een programma DG opgericht in september 2020 om de aanpak van ondermijning door georganiseerde criminaliteit als prioriteit op te pakken. Voor deze locaties draag je – mede vanuit het gezichtspunt van de klant – bij aan de totstandkoming van de (meerjaren)onderhoudend vervangingsplannen en je maakt hierover afspraken met externe dienstverleners. Hierin werk je nauw samen met onder andere het Rijksvastgoedbedrijf. Je hebt de drive om bij alles wat we doen te onderzoeken hoe het – of het nu gaat om planning, uitvoering of resultaat – een volgende keer beter kan. Zo coach je dan ook jouw medewerkers. Je stuurt ze aan en motiveert ze om elke dag opnieuw het beste uit zichzelf te halen. Ook neem je de personeelstaken voor je rekening. Dit zijn bijvoorbeeld functioneringsgesprekken en de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Om onze organisatie naar een hoger niveau te tillen, trek je ook veel op met de achttien andere facilitair managers verspreid over het land. Jullie houden nauw contact. Tijdens intervisiebijeenkomsten sparren jullie over wat er op facilitair gebied in het land leeft en wisselen jullie ervaringen uit om van elkaar te leren en elkaar scherp te houden.