Van observatie via camera’s en de controle van goederen, tot het verlenen van toegang en toezicht houden op afdelingen of tijdens bezoekmomenten: bij Detentiecentrum Zeist krijg je als detentie inrichtingsbeveiliger met álle onderdelen van het beveiligingsvak te maken. Zo lever je een bijdrage aan de totale veiligheid in het gebouw. Wedden dat jouw werkdagen voorbijvliegen en je ons Detentiecentrum in een mum van tijd op je duimpje kent?
In Detentiecentrum (DC) Zeist verblijven vreemdelingen die het land moeten verlaten en in afwachting zijn van hun vertrek, en mensen die zijn ingesloten op strafrechtelijke titel. Samen met je collega’s van het team Beveiliging zorg je voor het waarborgen van de orde en veiligheid in het gebouw. Een belangrijke taak dus als Detentie Inrichtingsbeveiliger. Dagen kunnen soepel verlopen, maar het is ook goed mogelijk dat de sfeer ineens omslaat en er een vechtpartij of ander incident plaatsvindt. Wat er ook gebeurt, jij en je collega’s hebben de regie in handen.
Jouw taken als Detentie Inrichtingsbeveiliger wisselen constant. Zo ben je het ene moment bij de ingang aan het werk om instructies te geven aan de bezoekers en met behulp van detectiesystemen hun spullen te controleren. Het andere moment verricht je cel inspecties. Of je houdt vanuit de securitydesk toezicht over de gehele locatie. Hierbij heb je een belangrijke rol in het vroegtijdig signaleren van onregelmatigheden en de coördinatie van je collega’s als ergens een crisissituatie ontstaat.
Voordat je jouw taken zelfstandig uitvoert, word je uitgebreid ingewerkt door een ervaren collega van het team Beveiliging en volg je een 6-weekse interne opleiding. Hier leer je alles over jouw functie, maar ook over de andere disciplines die in een detentiecentrum voorkomen. En wil je jezelf graag verder ontwikkelen? Laat dan vooral van je horen! Zo is het mogelijk om door te groeien tot Senior Detentie Inrichtingsbeveiliger, een belangrijke schakel tussen de teamleider Beveiliging en de Detentie Inrichtingsbeveiliger. Ook kun je je interesse opgeven voor het Interne Bijstandsteam, dat wordt ingezet als de orde of de veiligheid in het gedrang dreigen te komen en je collega’s er niet in slagen deze met de gebruikelijke middelen beheersbaar te houden.