De energietransitie is een enorme uitdaging. Zo moet er aandacht zijn voor de betrouwbaarheid én de betaalbaarheid van de energievoorziening nu en in de toekomst. Het afgelopen jaar heeft laten zien dat we dit nooit zomaar voor waar aan kunnen nemen. Die uitdaging geldt op de Noordzee, maar ook op land.
Daarom zijn we op zoek naar een clusterleider (beleid / projecten) met focus op Land.
Op land werken we aan o.a. een nieuw (mijnbouw)beleid. Dat doen we aan de hand van de contourennota die recent aan de Tweede Kamer is verzonden. We zien dat als vertrekpunt om het gesprek te voeren in en met de regio’s, met operators en de aan mijnbouw gerelateerde adviesorganen en kennisinstellingen om te komen tot een toekomstbestendig beleid.
Binnen het cluster programma’s op land, geef je inhoudelijk leiding aan het mogelijk maken en versnellen van geothermie, zoutwinning, olie- en gaswinning en de opslag van waterstof. Je werkt hiertoe samen (en geeft inhoudelijk leiding) aan de enthousiaste medewerkers in het cluster en met talloze interne en externe stakeholders.
Wil jij je bijdragen leveren in de projecten en processen op land waarmee de transitie concreet wordt gemaakt, de energieleveringszekerheid van Nederland in stand blijft en de ondergrond duurzaam en efficiënt wordt benut? Dan zit je bij de directie Transitie Diepe Ondergrond in Den Haag helemaal op je plek.
Clusters
Ieder cluster binnen de directie TDO bestaat uit circa 7 tot 10 medewerkers die er gezamenlijk voor zorgen dat beleid gemaakt wordt, vergunningen worden afgegeven en projectmatig versnelling bereikt wordt bij de uitrol van bijvoorbeeld CCS of geothermie.
Als clusterleider ben je het eerste aanspreekpunt voor medewerkers en het MT, werk je actief mee aan inhoudelijke dossiers en zorg je voor de inhoudelijke samenhang van de werkzaamheden van je team. Je zorgt ervoor dat de medewerkers in het cluster hun werk optimaal kunnen doen. Hierbij is er ruimschoots aandacht voor het betrekken van de omgeving. Jij stuurt op samenwerking, kwaliteit en resultaat. Je biedt daarbij begeleiding op maat: een startend medewerker heeft meer en ander begeleiding nodig dan een ervaren rot. Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke resultaten van het cluster, voor een goed werkend flexibel team en je verdeelt het dagelijkse werk. Je bent een sparringpartner voor de teamleden en samen met het verantwoordelijk MT-lid werk je aan de ontwikkeling van mensen, de samenhang in het cluster en de strategische koers van het cluster. Als clusterleider schep je duidelijkheid over ieders taken en verantwoordelijkheden. Ook heb je oog voor de sfeer in het cluster.
Wat vraagt dit van jou
Jouw werk en dat van je cluster kan rekenen op maatschappelijke en politieke aandacht. Relativeringsvermogen, stressbestendigheid en oplossingsgerichtheid zijn eigenschappen die je in deze functie nodig hebt. Samenwerken is de basis van je handelen. Je bent een sparringpartner voor de medewerkers en een verbindende schakel naar andere beleidsonderdelen van het ministerie evenals naar de regio waarin de activiteiten zullen plaatsvinden. In het managementteam denk je mee over de strategie van het clusters binnen de directie Transitie Diepe Ondergrond. Daarnaast schakel je veelvuldig met de collega’s van het DG Klimaat en Energie die aan aanverwante onderwerpen werken.
Deze functie wordt ingevuld op schaal 13 niveau en is dus geschikt voor kandidaten die toe zijn aan een (eerste) stap in het inhoudelijk leiding geven aan een aantal medewerkers en belangrijke projecten in de diepe ondergrond en biedt daarbij de potentie om op termijn door te groeien.