Rijkswaterstaat moet in de komende jaren honderden bruggen, sluizen, viaducten en tunnels vervangen en renoveren. Daarmee staan we voor een van de grootste onderhoudsopgave in onze geschiedenis. Wil jij vanuit een ruimtelijk perspectief bijdragen aan integrale gebiedsontwikkeling door inhoudelijke kansen en ontwikkelingen te zien en verbindingen te leggen met de grote infrastructurele opgaven? Dan ben jij de adviseur ruimtelijke ontwikkeling die wij zoeken!
Hoe jij bijdraagt in je rol
Onze aanpak is daarbij innoveren, standaardiseren en samenwerken. De vervangings- en renovatie (VenR) opgave vraagt ook om samenwerking binnen Rijkswaterstaat. Tussen de regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat, de grote projectorganisatie en de landelijke dienst Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL). En ook met de beleidsdepartementen bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). WVL is verantwoordelijk voor specifieke kennis-inbreng, ook vanuit kennisinstituten, en innovatie.
Je bent een adviseur die vanuit een integraal denkkader zich inzet voor de ontwikkeling en kwaliteit van adviezen, met name in de vroege fases van VenR-projecten. Het vasthouden en versterken van een brede blik en deze laten landen in de standaarden en werkwijzen is jouw belangrijkste bijdrage.
Het gebiedsgericht benaderen van deze projecten is nodig voor het borgen van de toekomstbestendigheid van onze infrastructuur. Door in een vroeg stadium in contact te treden met andere gebiedspartners, wordt verbinding gelegd tussen de belangen, ambities en opgaven van IenW met ontwikkelingen in het gebied om zo tijdig te anticiperen op raakvlakken, kansen en risico’s.
Vanuit je eigen verantwoordelijkheid treed je met regelmaat zelfstandig op in projecten en overleggen. We zoeken een collega die met overtuiging en gedegen adviezen op de juiste manier ingrijpt om tot besluiten te komen en deze te implementeren.
Dit is waar jij voldoening uit haalt
Een mooie maatschappelijke functie waarin jij bijdraagt met kennisdeling. Vanuit de landelijke dienst vervul je een brugfunctie tussen beleid en uitvoering en draag je bij aan kennisontwikkeling op het gebied van ruimte en gebiedsgericht werken. Dit gebeurt door in projecten een kennisbijdrage te leveren; steeds is het doel om hier generieke en landelijke principes of bouwstenen uit te kunnen filteren, die je vervolgens ontsluit voor anderen en elders toepast.
Dankzij jouw kennis en gevoel voor de organisatie kom je met pragmatische, analytisch sterke adviezen die je goed weet uit te dragen. Je kent de relevante ontwikkelingen in het kennisveld en vertaalt deze naar nuttige toepassingen binnen Rijkswaterstaat. Je onderhoudt daarbij een relevant netwerk binnen en buiten de organisatie.
Je werkt bij het cluster Ruimte van de afdeling Ruimte, Economie en MIRT (Het Meerjarenprogramma Infrastructuur, en Ruimte en Transport). Dit team fungeert als sparringpartner; daarnaast werk je met collega’s door de gehele organisatie aan uiteenlopende opdrachten. Je hebt regelmatig contact met andere overheden, belangenorganisaties, kennisinstellingen en adviesbureaus. In een aantal gevallen treed je ook op als opdrachtgever richting adviesbureaus, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van kennisproducten.
Wat wij aan jou waarderen
Je bent een ervaren adviseur met een sterk analytisch vermogen. Je bent organisatiesensitief, flexibel en netwerkvaardig en in staat om verschillende gedragsstijlen effectief in te zetten. Je kunt goed schakelen tussen verschillende abstractieniveaus: van het strategisch denken tot het praktisch toepassen en omgekeerd.
Daarnaast kun je goed plannen, organiseren en innovatief handelen en bent in staat snel tot een oordeel te komen. Je hebt overtuigingskracht en zorgt voor een goede afstemming met en tussen in- en externe partijen.
Meer weten?
Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app dan met Sven Weijers, afdelingshoofd Ruimte, Economie en MIRT, via 06-52497181. Hij staat je graag te woord.