Weg- en watergebruikers, gemeenten, omwonenden, ingenieursbureaus, belangenorganisaties en bedrijven. Met deze en andere partijen heeft Rijkswaterstaat (RWS) te maken in onze projecten. Projecten vanuit Rotterdam, een dynamische regio met flinke opgave. Draag je graag bij aan het creëren en behouden van overzicht in het complexe speelveld van deze partijen? Om vervolgens te adviseren over en uitvoering te geven aan het omgevingsmanagement wat nodig is voor het project? Dan zoeken we jou!
Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Als adviseur omgeving bij onze afdeling Verkenningen en Planuitwerking (V&P) ben je een essentiële kracht in het team omgevingsmanagement van een of meerdere projecten. Dit team wordt aangestuurd door de omgevingsmanager en omvat disciplines als: stakeholdermanagement, projectcommunicatie, conditionering (o.a. grondverwerving, kabels en leidingen) en advisering over verkeer en bereikbaarheid. De projecten zijn divers en omvatten o.a. de verkenning en planuitwerking van renovaties van tunnels en bruggen en de aanpassing van rijkswegen in de regio van West Nederland Zuid (WNZ), maar de afdeling werkt ook aan projecten voor de Kaderrichtlijn Water en Natura2000.
Elke dag ben je betrokken bij complexe infrastructurele projecten gericht op de instandhouding, het onderhouden of verbeteren van het (vaar)wegennetwerk of het watersysteem. Voor dit soort projecten haal jij samen met je collega-adviseurs klanteisen op bij belanghebbenden, ontwerp je mee aan de communicatie aanpak en organiseer je informatieavonden voor omwonenden. Moet er een omgevingsonderzoek worden uitgevoerd door een marktpartij? Dan benader je de juiste partners en zie je erop toe dat zij de juiste producten opleveren. Ook leg en onderhoud je contact met stakeholders als de gemeente, de provincie en (vaar)weggebruikers.
Dit is waar jij voldoening uit haalt
Als adviseur omgeving creëer en behoud je overzicht en inzicht in het complexe speelveld van de verschillende betrokken partijen die met onze projecten te maken hebben. Je denkt mee over de wijze waarop en wanneer deze partijen kunnen participeren in de planvorming en organiseert dat ook. Voorbereiden van bestuurlijke overleggen en overeenkomsten hoort erbij. De ene keer praat je met een bestuurder, de andere keer zit je aan de keukentafel met een omwonende of sta je de voorzitter van de lokale werkgroep natuur te woord. Je hebt oog voor zorgvuldige en tijdige communicatie, vaak in samenwerking met de communicatie adviseur. Je werkt mee aan diverse inhoudelijke producten die overeenkomsten en besluitvorming ondersteunen: bijvoorbeeld onderzoeken naar kabels en leidingen, bodemkwaliteit, archeologie en niet-gesprongen explosieven, een bereikbaarheidsstrategie en een ruimtelijk inpassingsplan.
Wat wij aan jou waarderen
Je krijgt energie van het betrekken van de omgeving in onze projecten. Je denkt daarbij in mogelijkheden, je bent zorgvuldig, creatief en resultaatgericht. Samenwerken en netwerken gaan je goed af en je voelt je thuis in een politieke en complexe omgeving. In jouw communicatie ben je helder en in jouw manier van werken ben je transparant. Je houdt wel van een beetje reuring en dynamiek en je weet daarin hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden. Je opereert proactief: door jouw contacten signaleer je tijdig mogelijke knelpunten en brengt deze in het omgevingsteam in. Je bent leergierig op je vakgebied en vindt het leuk om ook bij te dragen aan de ontwikkeling van de afdeling. Een technische achtergrond is niet nodig; wel heb je affiniteit met het werkveld van RWS.
Wil je meer weten over de functie?
Bel of app dan met Roy Ringeling, teamleider, tot 1 augustus bereikbaar via 06 –11326837 of Niek Knaap, afdelingshoofd, vanaf 1 augustus bereikbaar, via 06-15886289. Zij staan je graag te woord.
Wil je meer weten over de projecten en de werkzaamheden?
Wil je meer te weten komen over omgevingsmanagement? Lees hier over het werk van een omgevingsmanager of bekijk het filmpje.
Projecten waar onze adviseurs omgeving aan werken zijn bijvoorbeeld:
- de verkenning/ planuitwerkingen bij Aanlegprojecten (zoals verbreding van delen van de A4, A15, A16, A20 en de Kaderrichtlijn Water);
- de Vervanging & Renovatie van diverse bruggen zoals de Suurhoffbrug, Giessenbrug en de Papendrechtsebrug, tunnels en kunstwerken
- andere typen projecten, zoals de implementatie van het Kierbesluit en beheerplannen Natura2000.